tomato

Mananca legume organice şi sucuri

Utile pentru legume

Soiuri de cartofi

Cartofii legume soiuri de

cultura cartofului grădină în primul rând de amatori. Această plantă este foarte flexibil, usor adaptabile la sol şi de condiţiile climatice. Dar pentru a obţine randamente ridicate şi stabile a tuberculilor gustoase trebuie să selecteze cu pricepere nota pentru zona dumneavoastră.

Soiuri de cartofi difera in trasaturile punct de vedere economic valoroase. Acestea sunt: ​​precocitatea, randament, conţinutul de amidon, aroma de tubercul, păstrarea calităţii de iarnă în timpul perioadei lor de stocare, rezistenţă la boli şi condiţii adverse. Când vozdelyvaniiP sigur să ia în considerare proprietăţile pozitive şi negative ale speciilor selectate.

Deoarece nu există soiuri cu rezistenţă completă la boli de cartofi sau mai multe la stres de mediu.  Luaţi în considerare cele mai importante atribute de cartofi.  Precocitate. Condiţional  .) Ca de soiuri timpurii sunt împărţite în cinci grupe: randament randament timpurie tranzacţionabile de 50 60 de zile de la plantare, srednerannie6080 zile srednespelye80100 zile srednepozdnie100120 zile şi 120 zile pozdniecherez şi mai mult.

Soiuri de timpuriu, de obicei, capricios în cultivare decât mai târziu: ele sunt boli mai afectate de frunze şi tuberculi, şi recolta lor este întotdeauna mai puţin, acestea sunt mai puţin amidon, mai puţin gustoase. Dar toate aceste dezavantaje recuperate produse devreme, valoroase nutritiv.  Cartofi timpurii sunt sfătuiţi să crească pentru consumul de vară din Rusia Centrală. Ei recomanda cultivarea in zonele cu sezon scurt de creştere, precum şi în sud, în cazul în care este necesar pentru a obţine produse înainte de debutul de caldura intensa.

Ceea ce priveşte consumul de toamnă-iarnă a clasei de mijloc cultiva şi mediu târziu, ca fiind cele mai pretenţios, şi mai puţin condimente. Acelaşi soi şi mai gustoase.  Păstraţi în minte posibilitatea de a soiurilor de culturi în ceea ce priveşte anumite depinde atât de precocitatea şi alte cauze.

Una dintre nihtemperatura în timpul stocării de tuberculi. Cartofi de sămânţă sănătoasă sunt cel mai bine păstrate la o temperatură de 13 `. La temperaturi mai mici tuberculii racim si nu a germina după plantare.

La o temperatură de depozitare mai mari de 4 ", ei încep să germineze devreme în primăvară, atunci când plantarea seminţelor subţire, întinsă într-un seif întuneric, rup. Este, de asemenea, întârzieri de germinare şi reduce în cele din urmă productivitatea. Puteţi evita acest lucru prin încălzirea tuberculilor de seminţe de a continua în anul 2030 de zile înainte de plantare. Incalzirea este la 1520 "intr-o camera luminoasa (dar nu in lumina soarelui).

Întinde un strat de tuberculi de cartof la 23. Pentru iluminarea uniformă pe tuberculi format puternic impusca o grosime de verde. În cazul în care camera este uscat si temperatura mai mare de 20 ", tuberculii de 34 de ori pentru perioada de warm-up ar trebui să stropi cu apă.

Este convenabil să cartofi canapea în pungi de plastic. Pentru respiraţie de cartofi în sacoşe din găuri cu un diametru de 1,5 cm la o distanţă de 1015 cm una de alta.  În cazul în care expunerea prelungita de tuberculi de la aceasta lumina este imposibil, este necesar de a avea o provyalivanie bun.

În acest caz, tuberculii de seminţe sunt prevăzute în stratul cm 1020 din relativ caldă, cameră nu neapărat bine luminat (la mansardă, vărsat, dulap, etc) şi poate rezista la o săptămână şi jumătate înainte de formarea de lăstari (până la naklevyvaniya). De la varza de tuberculi provyalennyh apar mai rapid şi mai prietenos, randamentele sunt obţinute mai devreme şi mai devreme.  Creşterea randamentului de cartofi şi să-l rezistent la tratamentul bolilor de tuberculi cu o soluţie de oligoelemente: bor, cupru, mangan.

Operaţiunea este după cum urmează. Pulverizator de seminţe sau tuberculi de udare se poate dintr-o uniform umezit cu o soluţie de oligoelemente, la rata de 1 litru la 10 kg de tuberculi. O soluţie de preparate din sulfat de cupru, acid boric şi permanganat de potasiu prin dizolvarea a le linguri Pochayna de fiecare medicament într-o găleată de apă.  Creşte randamentul şi tuberculi praf de cenusa de lemn sau de turbă înainte de plantare (1 kg de cenusa per 50 kg de tuberculi). Cenuşă se poate face direct în sol la plantare (1015 kg pentru fiecare 100 m  .)

Perioada de tuberculi de cartofi a crescut sau a scăzut, în funcţie de condiţiile meteorologice. În calde, veri secetoase devin scadente în mai multe soiuri de perioada de ploios, se răceşte se întinde de tuberculi.  Sunt similare şi. Dacă fertilizarea cu azot excesiv (gunoi de grajd sau verde, excremente de pasăre), există o puternică blaturi întinde în detrimentul formarea de tuberculi. Acestea sunt obţinute prin prost gust şi de amidon redus, boli uşor afectate.

Prin urmare, îngrăşăminte cu azot se aplică numai cu fosfor şi potasiu (30 40 g la 1 m  .) Îngrăşăminte organice se aplică sub formă de compost, turba sau amestec de compost de frunze (de până la 1 m de 100 m  .) Gunoiului de grajd păsări de curte uscat în care se face nu mai mult de 50 kg pentru fiecare 100 m  . Cu o cantitate suficientă de îngrăşământ organic pe zgura grele şi solurile argiloase se aplică cel mai bine in toamna, si de lumina, nisip şi nisip pochvahvesnoy lut. În acest caz, îngrăşăminte nu poate plati sau plati doar pentru cartofii timpurii în primăvară.

Dacă cantităţi insuficiente de îngrăşăminte organice pentru a le face mai bine în canelură sau gaura la momentul plantării cartofi cu adaos de cenuşă sau, în cazuri extreme, P îngrăşăminte mineralnyhP.  Conţinutul de amidon de tuberculi de cartofi de diferite soiuri variaza de la 10 la 24%. Soiurile timpurii sunt întotdeauna mai puţin amidon, au 910% din amidon (scăzut) la 1,618% (ridicat), în mijlocul-clasele de tuberculi amidon ajunge la 1,120% la tipurile de tardiv, acesta poate fi% mai mult vyshe1424. Conţinutul de amidon este definit ca soiul şi condiţiile meteorologice şi de zona de cultivare.

Într-un climat umed (Marea Baltică), conţinutul de amidon în acelaşi soiurile sunt întotdeauna sub 56%, decât în ​​zonele cu un climat continental (Altai). La tuberculii de amidon de udare sunt adesea mai mici decât în ​​rainfed (zone unirrigated). Cele mai multe amidon şi tuberculi au cel mai bun gust de tot felul sunt observate atunci cand cultivate pe soluri cernoziom, sau cu suficiente anual Efectuarea gunoi de grajd bine.

Cerinţă necesară pentru toate soiurile de cartofi de coacere şi rezistenţa lor la factorii nefavorabili. În ţările nord-vest, vest şi central-europene trebuie să crească doar gradul rakoustoychivye. În zonele de umezeală excesivă, în turbă, de inundaţii, soluri grele, cu o masă în apropierea apei în picioare, se recomandă soiuri rezistente să afecteze târziu şi putregai bacteriene.

In regiunea Centru Pământului Negre, Orientul Mijlociu şi Inferior Volga, în partea de sud, pe soluri uşoare, cu conţinut scăzut de umiditate este de preferat soiuri rezistente la boli virale şi de secetă.  Preferabil să se cultiva grădini eliberat soiurile, deoarece acestea sunt mai bine adaptate la condiţiile locale. Pentru a părăsi tuberculii de seminţe din tufişuri cel mai sănătos.

Curăţarea petrece în moartea timpurie a frunzelor, tuberculi, nu lasă nici mai mare decât un ou de găină, forma buna, nu putrezit, fara crapaturi si roadele. În cazul în care seminţele este mic, puteţi utiliza, şi tuberculi mici, cântărind 1,015 g, ci numai din tufe sănătoase.  Cartofi timpurii soi Arina.

Grad de mare randament, potrivit pentru zone cu umiditate suficientă. Rezistent la Mana târziu şi cancer. Tuberculii sunt albe, ovale, mari, cu bun gust şi de mare de amidon.  De primăvară.

Soiuri şi cu randament ridicat, o uşoară creştere condiţii, rezistente la secetă, dar poate fi bine pe soluri cu umiditate corespunzătoare. Rezistent la cancer, boli virale şi pacoste târziu, comune în regiunea Ryazan. Tuberculii sunt ovale, destul de plată în formă, roz. Pentru a elimina bombat de tuberculi de la sol şi hilling lor verdeaţă de preferinţă bun.  Vyatka.

Grad pentru regiunea de nord Volga, regiunea Kirov şi în alte zone ale umiditate suficientă. Cu randament ridicat, şi fito-rakoustoychivy ftoroustoychivy. Tuberculi galben, rotund, nesimţit, predispuse la fracturi cu picături ascuţite în condiţii de umiditate şi de azot în exces.  Sosnowski.  Grad de Celiabinsk şi în zonele adiacente.

Cu randament ridicat, rezistent la cancer. Tuberculii sunt mari, de culoare roz, ovale, plate în formă.  Ural devreme.  Grad de Urali de Nord şi în zonele adiacente cu umiditate corespunzătoare. Cu randament ridicat, rezistent la cancer şi este destul de rezistent la pacoste tarziu.

Tuberculi albe, rotunde.  Din soiuri vechi precoce poate fi recomandată: Belarus timpurie (pentru zonele cu umiditate suficienta), Volga (rezistente la secetă, dar nu rezista la cancer si flagel târziu), Varmas (rezistente la secetă, clasificate ca fiind în Kursk, Tambov şi alte zone afectate Phytophthora) Ermak ( Omsk regiune nu, rakoustoychiv), Spark (distribuite în Urali), Pirmunes, Priekule timpurie (pentru Nechernozemie) Priobsky (nu rezistent la cancer si flagel târziu, pentru zone cu umiditate adecvat), Early Rose (numit Mike Varatik, american, Ranevka şi alte gradinari au cultivat pe partea de sud european al ţării şi în Bashkiria, nerakoustoychiv este afectată Phytophthora), Sedov (nerakoustoychiv), Tulun (nerakoustoychiv) Falensky.

Adretta.  Calitate pentru zona non-cernoziomurile. Cu randament ridicat, rezistent la cancer, flagel târziu şi viruşi. Tuberculii sub un tufiş mult, rotunjite, netede forma şi dimensiunea, galben, cu bun gust şi de mare de amidon.  Domodedovo.

Grad de non-cernoziom zonă. Cu randament ridicat, rezistent la cancer, flagel târziu şi viruşi. Mnogoklubnevy, tuberculi alb, rotunjite, foarte aliniate pentru a forma.

Perioada latente de tuberculi scurt, asa ca tuberculii mai bine la 1 1,5 ', pentru a evita germinarea devreme.  Ufimets.  Soiuri de utilizat pentru Bashkortostan şi regiunile adiacente.

Rezistent la cancer, este undemanding de condiţiile de cultivare. Tuberculii sub un tufiş mult, alb, rotunjite, cu bun gust. Soiuri de cartofi de soiuri de cartof Bine şi Orientul Mijlociu-Class: Volzhanin (rezistente la secetă, nu, rezistent la cancer si flagel târziu, este cultivat în Urali şi regiunea Volga), de copii şi Dezvoltare Rurală (non-Black Earth, Belarus), Trans-Ural (predispuse la cancer, de Est Kazahstan), Kolpashevsky (Siberia de Vest), Beloved (centru Nechernozemie), Friendly (sud Nechernozemie), Pioneer (Extremul Orient).

Orientul Mijlociu-grad cartofi Gatchina.  Pentru regiunile centrale. Cu randament ridicat, rezistent la cancer, puţin afectate de viruşi şi în stepenifitoftoroy mijloc. Amidon şi medie gust. Ca răspuns la încălzirea a tuberculilor înainte de plantare în legătură cu o perioadă lungă de hibernare.

Spark.  Pentru zonele cu umiditate corespunzătoare. Cu randament ridicat, krupnoklubnevy grad.

Rakoustoychiv, Phytophthora este afectată în mediu. Tuberculi alb, amidon rotunde, mediu şi bun gust.  De soiuri vechi de la jumătatea răspândire: cameră Crimson (Sahalin oblast), Majestic (Georgia) Yubel (UkrainskoeP Polesie).  Loshitsa de mediu şi târziu soiuri.  Clasificate ca fiind în Belarus şi din sudul Nechernozemie regiuni.

Rakoustoychiv şi destul de rezistente la pacoste tarziu. Necesită umiditate. Mnogoklubnevy, dar tuberculii nu sunt foarte netede şi ochi adânci. De primă clasă, un gust excelent de tuberculi.  Ramenskiy.

Pentru a centrul şi sud Nechernozemie. Cu randament ridicat, krupnoklubnevy grad. Rezistent la cancer, flagel târziu şi boli virotice. Tuberculi albe, ovale, cu bun gust şi conţinut ridicat de amidon.

Grad receptiv la încălzirea a tuberculilor înainte de plantare.  Sadko.  Pentru zonele cu umiditate corespunzătoare. Randament, mnogoklubnevy grad. Rezistent la cancer, flagel târziu şi viruşi.

Tuberculi alb, rotunjite, cu bun gust şi de mare de amidon. Necesită de încălzire a tuberculilor înainte de plantare.  Ritmul.  Pentru zonele cu umiditate adecvate şi sezonul de lungi de vegetaţie. Cu randament ridicat, krupnoklubnevy grad.

Rezistent la cancer şi de pacoste tarziu. Tuberculi albe, rotunde sau ovale, bun gust şi de mare de amidon. Soiul nu tolerează de azot în exces. Necesită neapărat tuberculi de încălzire înainte de plantare.

De la vechiul mediu-târzie soiurile sunt recomandate: Berlichingen (Altai şi la sud de Siberia de Vest), turcoaz (regiunea Moscovei), Ideal (la sud de Krasnoyarsk Krai), Lorch (centrală şi de est regiuni Nechernozemie, Orientul Mijlociu şi de Sus Volga, Central Black Earth Region) , pace, prietene, Ora (Extremul Orient).  La site-urile afectate de nematodul cartofului, ar trebui să crească doar soiul nematodoustoychivye.

Acest Vilnia (mijloc-timpurie, lituaniană Institutul de Agricultură), Crystal (mediu târziu), Meta (mediu târziu), Prigogine 2 (mijloc-începutul anului, Institutul Belarus pentru cartofi, fructe şi legume), Shpekula (soiul mediu târziu pentru regiunea Leningrad).  MA Chernikov

Related posts:
  1. de squash

. soiuri de cartofi, dovleac, cartofi, legume

© Copyright rosii.asert.info All Rights Reserved

Crestere legume s-au