tomato

Mananca legume organice şi sucuri

Utile pentru legume

Dovleac decorativ

Suc de fructe de dovleac decorative

Elena Chernysheva Practic, oricine care vede întâi dovleac decorativ cu frunze de smarald-verde şi flori uriaşe galbene si fructe mici de soiul iniţial de forme şi nuanţe, de obicei, fermecător surprins " Oh, şi ce este ea? ".  Decorative dovleci - planta este nu numai original, dar, de asemenea, foarte modest şi, cel mai important, extrem de practic: cu antenele lor, acest lucru de viţă de vie este capabil de doar într-o vară pentru a urca până la o înălţime de 4 m, o arcadă decorată, foişor, gard sau un perete al casei.

Comestibile dacă dovleac decorative?  Din anumite motive, la întrebarea despre cele mai populare dovleac decorative "Dar comestibile?". Ca ori până acum nu le este foame, dar se pare că cuvântul "dovleac" este indispensabilă asociere cu gătit, dar nu cu frumusetea!

Deci: în timp ce fructele sunt încă mici tigve decorative, pielea lor este moale, nu poate exista. Dar de ce? După toate, chiar şi la o astfel de varsta frageda ei sunt foarte mult inferioare pentru a gusta rudele săi cei mai apropiaţi din familie tărtăcuţă aceeaşi: suc de fructe, dovlecei, squash şi dovleci această mare.

Deci, lăsa un dovleac decorativ pentru a decora şi să mănânce ceva mai bun altceva!  Un loc ideal pentru tigve în creştere ornamentale - în apropiere de sprijin vertical (de exemplu, gard de plasă-rabitsy sau sud de perete a unor clădiri agricole). Aceasta este, de tigve decorative ca un stîlp în grădină se vor potrivi cu tot ceea ce vrei pentru a decora ceva.  Cu toate acestea, tărtăcuţă decorative pot fi folosite în faţa grădinii, in scadere cu biciul pe foişor, pergola sau arc (de exemplu, separarea grădină de flori).

Foarte dovleac neobişnuite se uită la trunchi de un vechi uscate de mere, care pur si simplu nu se poate reduce. În general, în special dovleac în grădină arata acum la ţară stil trendy în cazul în care grădină şi plante coexistă adesea klumbovye.  Dar "Novorussky" cabane în stil clasic de dovleac parcului regulat va arata prea primitivă şi brut, cu obligatorii în astfel de cazuri dissoniruya, trandafiri şi Thuja.

Există un dovleac în creştere decorativ este foarte rapid (nu alpinist de un an cu ea în această privinţă nu poate fi comparat), şi la mijlocul lunii iulie acoperirea ea creste destul de mare şi dens. Atinge un maxim de dovleci decorativ în luna august, atunci când aceasta este pe deplin buclele oferă sprijinul ei, creând un ecran solid verde, decorat cu flori mari de culoare galben deschis şi fruitlets elegant tineri.  Ce nevoie de dovleac decorative?

Atunci când alege un site pentru dovleci decorative ar trebui să respecte cu două condiţii.  În primul rând, aveţi nevoie pentru a ridica suficient pentru sprijinul său puternic, de la sfârşitul anului tulpini si frunze de viţă de vie de vară forma o masa mare de verde.  A doua condiţie - a pus cel mai bun dovleac decorative in plin soare (lumina umbra partiala este acceptabilă.) Aceasta este, desigur, îl puteţi planta şi în peretele de nord a casei, dar apoi nu se aştepta la o abundenta de flori si, fructe chiar mai mult.  Dovleac Ce decorative nu?

Din plante anuale alpinism, dovleci ornamentale sunt într-adevăr una dintre cele mai modest. Crestere le revin în temeiul vigoare chiar un gradinar novice. Singura lor negativ - absolut non-rezistent la îngheţ: chiar şi cu o blocare uşoară la -1 grad planta moare. Prin urmare, este recomandat să crească dovleci ornamentale prin butasi.

Cu toate acestea, modalitatea cea mai puţin consumatoare de timp şi cel mai simplu - este semănat seminţele lor, direct în pământ, în mijlocul lunii mai. În cazul în care îngheţurile prevăzută pentru sfârşitul anului de primăvară, care a apărut lăstari poate acoperi cu sticle de plastic şi de film.  În plus faţă de ger decorative dovleci, nu-mi place lipsa de umiditate a solului şi săraci.

Mai mult esti o udare şi fertiliza (îngrăşăminte organice în special), cu atât mai bine va creşte.  Aici este secretul!  Acum hai sa vorbim un pic despre fructe de dovleac, din cauza din care aceasta este, într-adevăr, este ornamentale.

Dimensiunea lor depăşeşte rareori 10-15 cm, iar forma poate fi rotunda, stelat, sticla-ca, in forma de ciuperca-borovichka etc Exista soiuri de dovleac cu o suprafaţă netedă sau accidentat cu pielea subţire, nuante de care variază de la alb la galben, portocaliu sau verde. Aspectul cel mai amuzant în dungi, pete de fructe sau bi-colorate de tigve decorative.

Aceste fructe mici culori vesele arata foarte frumos si la fabrica, dar foarte adesea dovleci decorative sunt cultivate în scopul de a colecta de la căderea fructelor coapte, uscate şi le utilizează pentru a crea compoziţii originale (cum ar fi flori uscate). În plus, aceste tykvochki pot fi folosite pentru a crea aceste opere de artă. În acest scop, tărtăcuţă uscate cu vopsea speciale aplicate la orice imagine, şi apoi să se stabilească lac vopsea.

Pentru a tykvochki stocate pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să respecte două reguli: acestea trebuie să fie pe deplin coapte, este foarte dur şi groasă de piele, precum şi perturbat înainte de îngheţurile de toamnă primul.  În plus faţă de culoarea lor (dacă nu acoperă culoarea fructului) ars nu atât de mult mai bine să stai departe de dovleac lumina directă a soarelui.  Dacă doriţi să implice copilul dvs. pentru a grădinărit, nu este nimic mai bine decât să crească împreună cu un dovleac decorativ!

Mai întâi de toate, are seminţe foarte mare, chiar şi cel mai mic copil să facă faţă plantării lor.  În al doilea rând, dovleac decorative este în creştere, la o viteză extraordinară (în special în cazul în care vara este cald şi destul de udare), iar copilul va fi capabil pentru a vedea rapid rezultatele muncii lor.  În al treilea rând, copiii foarte mici ca să se joace cu apă, şi iubire, prin urmare, toată apa. O udare dovleac decorativ frecvent doar nevoie!

Şi, în sfârşit, ei fructe mici, foarte luminoase şi neobişnuit ca absolut toti copiii: nu există în ele ceva de jucărie-doll. În plus, fructele pot fi uscate si se decoreaza cu vopsele speciale si vopsele (au nevoie de ajutor aici adulţi). Copilul dumneavoastră va fi bucuros să-şi arate în faţa prietenilor şi rudele lor. Apropo, chiar si copiii cei mai de bază de desene privirea de pe dovleac mici, este foarte neobişnuit!

Pana de curand, magazine s-au găsit doar un amestec de soiuri diferite de dovleci ornamentale. Uneori au fost, de asemenea, selectate pe baza unei serii special de clase (de exemplu, "Mozaic" şi "Starfall", publicat de "NC").  Firma apoi "Cautare" grădinari încântat nu mai mixuri şi varietăţi individuale de tigve decorative.

De exemplu, în "Shahrezada" puteti gasi de soiuri, cum ar fi portocaliu luminos "turban turcesc," colorate "Stars" si "Baby alb cremos," şi în "Caleidoscopul" - clasa "Doua culori minge" "Orange Ball" şi "se amestecă verucoase."  În ceea ce priveşte diferitele tipuri de flori de grădină, eu sunt un adversar categoric de fiecare achiziţie de amestecuri de seminţe. Ca o regulă, de care cresc ca unele specimene interesante, şi complet banale (şi cele mai multe dintre ele).

Asta este, plantarea seminţelor de un amestec de pământ nu se poate presupune că, urmare a creşterii. Dar în cazul unui dovleac decorativ, tocmai am fost susţinător activ al amestecurilor de soiuri! Ieşind din astfel de amestecuri, fructele sunt atât de neobişnuite şi variate, că cultivarea tigve ornamentale este, de asemenea persoane foarte compulsiv: este mereu teribil de interesat de ceea ce rezultatul este acelaşi celor (aparent) de seminţe!

Deci, atunci când fructele pe viţă de vie dovleci decorative dintr-un amestec de seminţe încep să cravată, eu sunt aproape în fiecare zi, verificaţi pentru a vedea că pentru miracol Am in acest moment creşte.

Related posts:
  1. compoziţia de dovleac
  2. Mazăre

. varză, mazăre, dovlecel, dovleac

© Copyright rosii.asert.info All Rights Reserved

Crestere legume s-au